Renesanses spēles un rotaļas Bauskā

Renesanses spēles un rotaļas Bauskā

10.maijā 4.a klase devās ekskursijā uz Bausku, lai iepazītu ne tikai Bauskas pili, bet arī renesanses laikmeta spēles un rotaļas. Pasākums tika finansēts ar iniciatīvu “Latvijas skolas soma” līdzekļiem.

Skolēni tika sadalīti divās grupās un, kamēr vieni iepazina pils vēsturi un telpas gides pavadībā, tikmēr otri iesaistījās praktiskās un prātu asinošās spēlēs, pēc tam apmainījās. Šī ekskursija bija labs klases saliedēšanās pasākums ne tikai paša brauciena, bet arī aktivitāšu dēļ, jo veicināja sadarbības prasmes un savstarpējo atbalstu.

Skolēni padziļināja savas zināšanas Latvijas ģeogrāfijas, vēstures un kultūras jomās. Ceturtklasnieki uzzināja ne tikai par tur dzīvojušajām dzimtām un viņu ciltsrakstiem, bet arī izpētīja renesanses laikmeta apģērbu un apavus, kuri, kā atzina meitenes, mūsdienās būtu grūti valkājami to specifiskā dizaina dēļ. Tāpat tika iepazīti pils spoku stāsti, kā arī skolēni noskaidroja, kādēļ virtuvē pieliekamais skapītis sausajiem produktiem atradās pakārts pie griestiem.