Atklājot Vecrīgas noslēpumus

Atklājot Vecrīgas noslēpumus

29. aprīlī 11.D klase kopā ar spāņu valodas skolotājām Tatjanu Miroļubovu un Sintiju Kalniņu devās ekskursijā un, izmantojot iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” piedāvāto iespēju, apmeklēt Melngalvju namu.

Šis pasākums tika iekļauts spāņu valodas mācību programmā par tūrisma tēmu, kuras ietvaros skolēni pašvadīti izvēlējās viņuprāt interesantākos tūrisma objektus, izveidoja maršrutu un ekskursiju, kuras laikā paši arī varēja iejusties gidu lomā, skolotājām un klasesbiedriem atklājot Vecrīgas ieliņu un ēku noslēpumus. Kā atalgojums skolēniem par labi padarītu darbu bija ekskursija Melngalvju namā “Latvijas Skolas somas” ietvaros.

Liels prieks bija redzēt gan skolēnu aizrautību, interesi, gan arī kā Melngalvju rosina iztēli, ļaujot pašiem iejusties, aptaustīt, izmēģināt. Kādam atmiņās paliks krāšņums, citam svētku zāle ar tās lielisko akustiku un savu pirmo valsi Melngalvju nama greznajās telpās, cits glabās paša izkalto monētu, bet vēl kāds atcerēsies smagās viduslaiku bruņas sev mugurā.

Vislielākais gandarījums ir redzēt skolēnos aizrautību un prieku, izzinot vēsturi un kultūru. Pēc ekskursijas gan skolēni, gan skolotājas atzina, ka ekskursija un gatavošanās tai ir bijusi tā vērta.