Iepazīstot Melngalvju namu un Vecrīgu

Iepazīstot Melngalvju namu un Vecrīgu

Melngalvju nams jau gandrīz 700 gadus priecē un sajūsmina rīdziniekus un pilsētas viesus. Šī ir viena no greznākajām ēkām Rīgā, kas glabā gan unikālu vēsturisko mantojumu par leģendāro Melngalvju brālību, gan arī Rīgas vēsturi.

      Tāpēc projekta “Latvijas Skolas soma ” ietvaros Mārupes Valsts ģimnāzijas 3.klašu skolēni apmeklēja Melngalvju namu, lai klātienē to apskatītu un varētu iejusties rosīgo melngalvju tēlā.

     Skolēni ar interesi apskatīja greznās zāles, vēsturiskos kabinetus un viduslaiku pagrabus, kur akmens mūri vēl saglabājušies no nama pirmsākumiem. Apskatīja tā laika ieročus un novērtēja bruņinieka bruņu krekla smagumu, trešo klašu puiši bija sajūsmā. Aplūkoja krāšņās sudrablietu kolekcijas, kristāla lustras un svečturus, un telpu senatnīgo interjeru un griestu gleznojumu.

     Kā pārsteigums sekoja iespēja pašiem skolēniem spēlēt klavieres greznajā Melngalvju nama zālē un izbaudīt svētku atmosfēru.

   Bija iespēja pat piedalīties aktīvākās darbībās kā pašiem salikt puzli ar Melngalvju nama attēlu.

   Ekskursijas ietvaros, lai skolēni iepazītu Rīgas tapšanas vēsturi, skolotājas bija sagatavojušas stāstījumu un foto orientēšanos ar Vecrīgas nozīmīgākajiem apskates objektiem.

Skolēni pēc ekskursijas atzina, ka tā bija daudz interesantāka nekā bija iztēlojušies sākotnēji.