Vēja ziedi Mārupē

Vēja ziedi Mārupē

9.maijā 10.klašu skolēni iniciatīvas “Latvijas skolas soma”ietvaros noskatījās “ Istabas teātra” iestudēto izrādi pusaudžiem “ Vēja ziedi” pēc J.Jaunsudrabiņa garstāsta motīviem.

Tas ir stāsts par divu jaunu cilvēku Rasmas un Spodra mīlestību, par sava dzimuma un seksualitātes iepazīšanu un izprašanu.

Skatītāji tika sadalīti divās daļās un izvietoti viens otram pretī, tādā veidā netieši iesaistot skolēnus izrādes vēstījumā. Izrāde ir pierādījums , ka dzīvē  mainās tikai forma, bet saturs  un sāpīgie jautājumi paliek nemainīgi.

Redzētā un  izjustā pēcgaršu varētu raksturot kā nepieciešamību iedziļināties otrā cilvēkā, kā aicinājumu uz sarunu, kam šodienas steigā bieži nepietiek laika.

Protams, izrādes koncepciju nevar vērtēt viennozīmīgi.

Tas jūtams arī skolēnu viedokļos par izrādi:

“ Man interesanta šķita izrādes režija un izpildījums- tas, ka tēlus varēja atšķirt ar izmantoto austiņu palīdzību, ka emocijas un jūtas tika izspēlētas ar vadiņu mudžekli”

“Izrāde man lika domāt līdzi, lai izprastu, kas notiek”.

“ Apbrīnojams aktieru Antas Aizupes un  Oskara Florenca – Vīksnes talants”.

 “Varbūt pati izrāde nebija slikta, bet es  personīgi neesmu teātra fans, vēl neesmu vecumā, lai varētu  izbaudīt teātri, tas man liekas garlaicīgi.”

“ Izspēlētas ļoti ticamas emocijas. Es noticēju aktieriem un izpratu stāstu.”