Kosmosa burvis

1.klašu skolēni jau pirmajā mācību nedēļā ceļoja kosmosā kopā ar Kosmosa burvi

7. septembrī 1. klašu skolēni devās muzikālā ceļojumā izzinot Saules sistēmas noslēpumus.  Šo koncertlekciju skolēni skatījās digitāli.

Kāpēc Saule karsē? Kāpēc zvaigznes debesīs spīd? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem skolēniem atbildes sniedza pats Kosmosa burvis. Skolēni tika iepazīstināti ar tuvām un tālām planētām un dažādiem kosmosa brīnumiem. Ja redzi krītošu zvaigzni, iedomājies kādu vēlēšanos, tad tā piepildīsies. Bet patiesībā, tās nav zvaigznes, bet gan meteorīti! Šis un citi atklājumi bērniem radīja interesi, jo pēc koncertlekcijas skolotājas kopā ar skolēniem vēl turpināja sarunas par tiem. Ceļojuma laikā skolēni kopā ar Kosmosa burvi dziedāja un piedalījās rotaļās.

Skolēni atzina, ka pētīt Saules sistēmu ir ļoti interesanti un aizraujoši. Viņi ar nepacietību gaida, kad sāks mācīties dabaszinību stundās šo tēmu.

Lai ceļotu, dzīvotu un strādātu kosmosā ir jāmācās par astronautu. Vai kāds no mazajiem skatītājiem reiz kļūs par astronautu? To mēs nākotnē redzēsim!

Kosmosa burvis iedvesmoja skolēnus pašiem daudz vairāk interesēties par kosmosa brīnumiem. Pasākums notika ar iniciatīvas “Latvijas skolas somas” atbalstu.